Technolog żywności
Miejsce pracy: Mysłowice, Oświećimska 54
Zakres podstawowy:
  • Czynne uczestnictwo we wdrażaniu i rozwoju nowych produktów,
  • Zarządzanie, organizacja i nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesów technologicznych,
  • Ścisła współpraca z pozostałymi działami firmy (R&D, sprzedaży, zakupów a także produkcyjnym)
  • Udział w audytach zewnętrznych i wewnętrznych
  • Tworzenie i nadzór nad procedurami i instrukcjami powstającymi w zakładzie a także wszelką dokumentacją jakościową związana z zakresem pracy.
Zakres dodatkowy:
  • Definiowanie i wdrażanie usprawnień optymalizujących wskaźniki produkcyjne i jakościowe,
  • Monitorowanie budżetów realizowanych zadań, monitorowanie wskaźników efektywności i podejmowanie działań umożliwiających optymalizację kosztów,

Wymagania
  • Wykształcenie wyższe chemiczne/ biologiczne/ technologiczne lub pokrewne
  • Wiedza i doświadczenie z zakresu technologii procesu produkcyjnego
  • Doświadczenie laboratoryjne, znajomość technik i narzędzi pomiarowych w przemyśle spożywczym,
  • Znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym
  • Odpowiednia organizacja pracy oraz zdolności analityczne,
  • Znajomość systemów: HACCP, BRC, inne
  • Mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku

Oferujemy:
  • Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełny etat,
  • Praca w stałym, niezmiennym od lat zespole miłych i ambitnych ludzi.
  • Dostęp do produkowanych przez firmę suplementów diety na preferencyjnych warunkach.
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.

Powiązane

Podobne ogłoszenia:

20 Marca 2023

Młodszy technolog

Firma: STOKSON Spółka Jawna Henryk Stokłosa i Wspólnicy

Lokalizacja: śląskie / Piekary Śląskie

Opis stanowiska: Opracowywanie nowych receptur produktów, Przygotowywanie raportów z prób produkcyjnych, Bieżące wprowadzanie zmian w recepturach, Wysyłanie próbek surowców do badań w zewnętrznych laboratoriach, Nadzór technologiczny nad procesem...

Więcej

18 Marca 2023

Technolog żywności - branża mięsna

Firma: Madosi Convenience Food Sp. z o.o.

Lokalizacja: dolnośląskie / Świdnica

organizacja, nadzorowanie procesów produkcyjnych prowadzenie dokumentacji produkcyjnej pobieranie prób do analiz kontrolowanie jakości surowca oraz wytworzonego już produktu udział w zapowiedzianych jak i niezapowiedzianych kontrolach współpraca z instytucjami...

Więcej

15 Marca 2023

Referent ds. Jakości / Technolog

Firma: Indyk-Śląsk Sp. z o.o.

Lokalizacja: śląskie / Wieszowa

Opis stanowiska Kontrola jakości surowców w toku produkcji oraz produktu finalnego, sprawdzanie prawidłowości obróbki i pakowania, Pobieranie prób do badań milkrobiologicznych i ocena surowców i produktów, Szkolenie oraz kontrolowanie innych pracowników w...

Więcej